Carl Blombaum 1917 - 1945

Het is begin 2007 als ik naar de stichting “Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten” een mail stuur, ik wil graag een graf adopteren van een omgekomen geallieerde soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wellicht een vreemde move maar voor mij een logische. Vanwege mijn interesse in de historie van de Tweede Wereldoorlog ging ik regelmatig met de buurman “buur” met detectors op zoek naar sporen op plaatsen die de boeken zijn ingegaan, Ginkelse heide (dropping operatie Market Garden), Reichswald (slag om het Reichswald) etc.

Lees meer »

Het leven in de tuin en Spike de egel

ik ben van nature gek op alles wat vliegt, loopt en bijna gek op alles wat kruipt..... In ons achtertuintje wat niet heel groot is komen dagelijks beestjes een kijkje nemen. Vliegende insecten zoals bijen, vlinders, hommels etc. vogeltjes zoals kool en pimpelmezen, lijsters, eksters, kauwtjes en zo af en toe ook een vlaamsegaai. 

Lees meer »

Alive and kicking

Alive and Kicking, een pakkende titel voor de clip die Joost van der Wal bedacht voor dit nummer. In 2020 werd zijn vrouw getroffen door een hersenvliesontsteking waarna zij wekenlang in het ziekenhuis lag, samen beleefde zij de onzekerheid hoe zij hiervan zou herstellen.

Lees meer »

Jan Flens Oostzaan

Enige tijd geleden was in in gesprek met mijn moeder over de tweede wereldoorlog over de stunts die wijlen mijn opa Rijken Westerhof aan de hand had in oa. Purmerend. Tijdens de bezetting werd hij bij het passeren van de sluisbrug beschoten door de Duitsers omdat hij hun stopbevel negeerde, roofde aardappelen en voedselbonnen om zijn gezin (4 kinderen) te onderhouden etc.

Lees meer »

Monument in Jisp

Tijdens de tweede wereldoorlog storten er nabij het dorpje Jisp een 3 tal bommenwerpers neer, een Halifax een Lancaster en een Liberator. Ter nagedachtenis is hiervoor een monument opgericht waarbij voor het monument één van de propellers is gebruikt van een aldaar gecrashte bommenwerper.

Lees meer »

Vaarweginspecteur in beeld

Om nog fijnere kneepjes te leren met het editen van mijn beeldmateriaal heb ik een kleine opleiding gedaan bij GGtv in Amersfoort. Met 7 medestudenten in mijn leeftijdscategorie (heel jong :-)) zijn we enthousiast aan de slag gegaan. De beelden voor de eerste lessen werden tijdens de dagen verzameld, gewapend met camera's en statieven dwaalde we door Amersfoort opzoek naar het ultieme beeldmateriaal. We leerden de technieken van het interviewen en hoe wij onze onderwerpen het mooiste in beeld konden brengen.

Lees meer »

Ilperveld en 't Twiske in beeld

Samen met Joost van LIBtv (Landsmeer in beeld) voor opnames het Ilperveld in geweest voor een item over de "oevers van Landsmeer". Joost vertelde veel over de voor mij onbekende vaarroutes in het Ilperveld tijdens een mooie tocht met zijn boot en wist als oer Landsmeerder dan ook feilloos de (vaar)weg te vinden in deze prachtige wirwar aan slootjes. 

Lees meer »

Oevers in Landsmeer

Met Landsmeer in beeld opnames gemaakt over de oevers in Landsmeer. Tijdens de vaartocht door het veld naar de diverse opnamelocaties kwamen wij een molletje tegen wat te water was geraakt en niet meer aan de oever kon komen.

Lees meer »

Drone opleidingen

In september 2019 ben ik door enkele collega's gestrikt voor het volgen van een opleiding tot drone piloot. Vanuit onze werkgever was een persoonlijk budget beschikbaar  waarvoor ik geen bestemming had. Enthousiast zijn we aan de slag gegaan onder de bezielende leiding van ervaren drone instructeurs waar de fijne kneepjes leerde van de luchtvaartwetgeving, hoe vliegtuigen in elkaar zaten en hoe zij zich voortstuwen. Codes lezen die door de Lucht Verkeersleiding Nederland werden uitgegeven voor verschillende vliegvelden, koersen uitzetten en natuurlijk het besturen van verschillende drones op het voormalige vliegveld van Valkenburg. Het examen bestond uit een zeer pittig theorie en praktijkexamen.  Tijdens het praktijkexamen stond er een pittige wind waarbij de drone bijna buiten het zicht uit de Atti-mode(1) werd gehaald, door de geweldige begeleiding lukt het de drone naar mij toe te halen en veilig aan de grond te zetten.

Lees meer »

Opname N525

Bij de provincie Noord-Holland is het gebruik van dronetoepassingen medio 2020 nog niet van de grond gekomen. Samen met mijn enthousiaste collega Ralph zijn wij in overleg met het management een verkenning gestart binnen onze organisatie waarop vele reacties binnen kwamen. Tussen de reacties ook een verzoek om een verkeerssituatie onder de aandacht te brengen op een deel van de N525, dit ter ondersteuning van de noodzaak. Samen met afdeling communicatie ben ik overeengekomen om hiervoor mijn eigen drone in te zetten en dat zij als tegenprestatie promotie uitvoerden voor onze verkenning op het interne netwerk.

Lees meer »

(UTC) Drone Expert opleiding

7 dagen op en neer naar voormalig vliegbasis Twente. Een eerste poging de opleiding in februari te doen ging om privé reden niet door, het geboekte hotel voor die periode gecanceld. Een nieuwe boeking in maart kwam ook te vervallen door de corona crisis, ook deze boeking gecanceld. Toen kwam poging 3 eind mei, weer een hotel boeken? ik durfde het niet meer aan. Wat een geweldige opleiding met gedreven instructeurs, 7 dagen gezelligheid, veel informatie en veel leermomenten. Naast de vele informatie hebben we ook diverse inspectievluchten uitgevoerd, Hoogspanningsmast, zonnepanelen, 2D en 3D mappingen, een incident 3D in beeld gebracht etc.

Lees meer »

Landelijke Drone en Datadag

Met collega Ralph naar de "Landelijke Drone en Datadag" in Hoek van Holland geweest. Inspirerende workshops gehad over de inzet van drone in Natura 2000 gebieden en tijdens Incident Management op wegen en vaarwegen.Natuurlijk waren er ook enkele bedrijven aanwezig welke hun drone presenteerde.

Lees meer »

DFNH steunt de woongroep Klaver 6

Maak jouw eigen website met JouwWeb