Alive and kicking

Gepubliceerd op 27 juli 2021 om 19:39

Alive and Kicking, een pakkende titel voor de clip die Joost van der Wal bedacht voor dit nummer. In 2020 werd zijn vrouw getroffen door een hersenvliesontsteking waarna zij wekenlang in het ziekenhuis lag, samen beleefde zij de onzekerheid hoe zij hiervan zou herstellen.

Joost had als idee met zijn dwarsfluit in de hand midden in het water zou gaan staan om het nummer te spelen. Beeldopnames maken zou met een handcamera niet mogelijk zijn tenzij je een boot inzet, dit gaf uiteraard golfslag die niet wenselijk was. Een drone bracht hier uitkomst en hij deelde zijn idee met mij, uiteraard een mooie uitdaging.

Op een mooie zomeravond in juli zijn Joost, mijn dochter Jasmin en ik in de motorboot gestapt en naar de locatie gevaren die Joost voor ogen had in het Ilperveld. Ergens moest er een veenbult onderwater zitten waar hij op kon staan maar die vinden bleek nog niet eenvoudig. Eenmaal gevonden stapte Joost uit de boot met de dwarsfluit in zijn hand. Jasmin en ik voeren weg van de plek waar we Joost achterlieten om de boot maar niet op de foto te hebben, het voelde alsof we een puppie achterlieten aan een boom om op vakantie te gaan haha. 

Joost begon direct te spelen terwijl wij een geschikte plek zochten om de boot tegen een rietkraag aan te laten dobberen. De drone kon ik niet anders dan oplaten vanuit de boot, echter door de sensoren detecteerde deze te weinig ruimte om op te stijgen. Na wat creativiteit stuurde ik de drone de lucht in en maakte ik enkele mooie opnames, dit overigens op diverse locaties.

De drone laten landen in de boom lukte door de sensoren niet dus moest ik hem met een snelle greep uit de lucht pakken. 

Geniet van de prachtige muziek gecomponeerd, gespeelt en gezongen door Joost.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.