Het leven in de tuin en Spike de egel

Gepubliceerd op 10 augustus 2021 om 16:11

ik ben van nature gek op alles wat vliegt, loopt en bijna gek op alles wat kruipt..... In ons achtertuintje wat niet heel groot is komen dagelijks beestjes een kijkje nemen. Vliegende insecten zoals bijen, vlinders, hommels etc. vogeltjes zoals kool en pimpelmezen, lijsters, eksters, kauwtjes en zo af en toe ook een vlaamsegaai. 

Lokkertjes

Ik zorg dan ook dat er altijd wat lokkertjes zitten in de tuin, wees eerlijk..... als het niet interessant is ben ik zelf ook weg! De lokkertjes bestaan voornamelijk uit huisvesting. Al enkele jaren heb ik nestkastjes hangen die zomer en winter bezocht en bewoont worden. In de zomer broeden de koolmezen in de hokjes (dit jaar overigens weinig succesvol) en in de winter gebruiken zij de hokjes als slaapplaats, met name in deze tijd is alles bezet. Tijdens het winkelen in een tuincentrum kan ik de nestkastjes, insektenhotels en vogelvoer hoek niet voorbij zonder even aan te leunen. Dit jaar viel mijn oog op een egelhuis wat in de aanbieding was, iets wat ik al langer wilde maken maar de tijd ontbrak me. Geloof het of niet maar in een mum van tijd lag het onderkomen in mijn winkelwagen, hoe het kwam......... schuifelend voegde ik mij weer bij me vrouw alsof er niets aan de hand was. WAT HEB JE NU WEER!!! uuuhh, dit is een egelhuisje zei ik met een blij gezicht, en jij denkt dat daar een egel in komt riep ze, nou zei ik, dat vertrouwen heb ik. Thuisgekomen had ik al precies in mijn hoofd waar het geplaatst zou moeten worden en ging er direct mee aan de slag. Voor de vulling (er vanuit gaande dat de egel geen slaapgerei met zich mee had) vulde ik het slaaponderkomen met gedroogde bladeren.

Ondertussen maakte ik ook twee hommelhuisjes, één van een bloempot en één van hout welke ik heb opgevuld met sphagnum (veenmos). Helaas nog geen bewoners maar heb er alle vertrouwen in.

Spike

ineens sprong het buitenlicht bij de poort aan, met zijn drietjes loerden we door het raam naar buiten, niets te zien. Nadat het licht enkele malen was aangesprongen nam ik maar eens een kijkje buiten. Al snel zag ik iets tegen de schutting aan wat daar niet thuishoorde, een egel??? warempel het is er één. Ik pakte snel mijn telefoon en maakte er een foto van, ik moest uiteraard bewijs hebben dat het super normaal is dat er egels door onze tuin lopen haha. Bij het vertonen van de foto was er toch verbazing maar komt hij ook in dat huisje....

Inmiddels woont Spike al enige weken in "Hintergarten" en heb ik ook een camera geïnstalleerd bij zijn voordeur en genieten we van zijn bezigheden. Inmiddels ook ontdekt dat de tuin niet alleen overdag levendig is maar ook in de nacht. Allerlei insecten, wormen en zelfs een muisje die overdag verscholen zitten komen dan tot leven. Geniet van de beelden zoals wij dit inmiddels dag en nacht doen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.