Wie ben ik

Hallo, mijn naam is Ton Westerhof. Ik heb altijd een wens gehad om naast mijn huidige werk als coördinator Incident Management bij de provincie Noord-Holland iets voor mijzelf te doen. Mijn werkgever bood mij de kans om mijn persoonlijk opleidingsbudget ook te besteden voor een persoonlijk doel.

Met het budget heb ik aan de Drone Flight Academy een opleiding “Drone Pilot Advanced” gevolgd en hiermee mijn RPA-L (Remotely Piloted Aircraft License) certificaat behaald. Het is nu mogelijk om onder een ROC vluchten te mogen uitvoeren. De opleiding is verplicht voor het gebruik van drones boven de 4 kg. Met dit certificaat in mijn bezit bestond het idee om foto’s en video luchtopnames te maken.

Inmiddels heb ik een vervolg opleiding “Drone Pilot Expert” ingezet. De DronePilot Expert opleiding is gefocust op de toepassing van drones voor veiligheid en inspectie met drones t/m 25 kg. Door het volgen van deze training behaal ik het DJI UTC Inspection certificaat en leer ik tot in detail hoe je een drone kunt inzetten tijdens inspecties van bouw, infrastructuur en agrarische toepassingen. Daarnaast ben ik na het volgen van de opleiding in staat om als piloot de veiligheidsdoelstellingen te realiseren van gemeentes en veiligheidsdiensten zoals brandweer en reddingsmaatschappijen