De bouwinspectie- en landmeetkundige industrie begint de voordelen van kleine onbemande drones te waarderen als een hulpmiddel voor het onderzoeken van gebouwen, vooral voor daken en andere ontoegankelijke locaties. Drones zijn een veel snellere en kosten effectievere manier om informatie te verzamelen en om te zetten in bruikbare gegevens.  Het is zelfs bewezen dat end-to-end drone-oplossingen minstens drie keer sneller zijn dan traditionele methoden.

Drones leveren een veel productievere set aan datagegevens in vergelijking met wat kan worden verzameld door handmatige meting.

Drone-mapping levert een gedetailleerde puntenwolk en legt het hele gebied vast met een hoge resolutie en geeft een krachtige set gegevens. Al deze gegevens kunnen gemakkelijk worden gedeeld in verschillende exportindelingen, zodat u ze kunt integreren met uw favoriete branchetools.

Dak-inspecties

Vallen is de belangrijkste doodsoorzaak op industriële werklocaties.  Door een inzet met een drone verminderd en in sommige gevallen elimineert u de inzet van uw personeel op het dak die hun gegevens moeten verzamelen met alle mogelijke gevolgen van dien. Het is veiliger en efficiënter door inspecties op afstand uit te voeren met realtime informatie, tevens vermindert drone-mapping de hoeveelheid tijd die uw werknemers in gevaarlijke gebieden doorbrengen.

 

Thermische camera's en camera's met optische zoom zijn krachtige hulpmiddelen voor het uitvoeren van dak-inspecties.  Thermische camera's kunnen wijzen op de natte gebieden op een dak, waar warmte langer wordt vastgehouden dan droge gebieden.  Nadat de zon onder is gegaan en een dak begint af te koelen, detecteert warmtebeeld ook deze temperatuurverschillen en helpt het inspecteurs om aandachtspunten aan te wijzen die een nader onderzoek vereisen.  

Thermal mapping

 In gebouwen en woningen zijn warmte lekken niet bijzonder moeilijk te lokaliseren met conventionele scantechnieken. Bovenzijden en hoge gebouwen zijn daarentegen veel moeilijker nauwkeurig te bereiken.

 

Voor drones zijn warmtebeeldcamera's ontwikkeld welke met een digitale camera kan worden geladen. Door met de opnames een ​​2d of 3d model te creëren kan eenvoudig en snel, die delen ik kaart worden gebracht waar er sprake is van overmatig warmteverlies. Dergelijke scans worden steeds populairder bij vastgoedbeheerders.

Ook in de huidige samenleving waar energie wordt gewonnen met behulp van zonnepanelen bieden scans met warmtebeeld technologieën uitkomst. Door een snelle thermische dronevlucht over een zonnepark te vliegen kan men gemakkelijk detecteren of een zonnepaneel niet optimaal functioneert. Dit kan u helpen uw zonnepanelen te optimaliseren en uw inkomsten te maximaliseren.

Landmeetkunde

Landmeetkunde met een drone biedt enorme mogelijkheden voor GIS-professionals. In tegenstelling tot bemande vliegtuigen of satellietbeelden, kunnen drones op een veel lagere hoogte vliegen, waardoor het genereren van gegevens met hoge resolutie en hoge nauwkeurigheid veel sneller, goedkoper en onafhankelijk is van atmosferische omstandigheden zoals bewolking.

Met een drone kan onderzoek worden uitgevoerd die van dezelfde kwaliteit is als de zeer nauwkeurige metingen die op traditionele wijze zijn verzameld, maar in een fractie van de tijd.  Dit vermindert de kosten van een locatieonderzoek en de werkdruk van specialisten in het veld aanzienlijk.

 

Het onderzoeken gebeurt met een drone met naar beneden gerichte sensoren, zoals RGB- of multispectrale camera's. Tijdens dit proces met een RGB-camera wordt de grond meerdere keren vanuit verschillende hoeken gefotografeerd en wordt elke afbeelding gelabeld met coördinaten. 

Door middel van fotogrammetrie wordt een combinatie gemaakt met de afbeeldingen die hetzelfde punt op de grond vanuit meerdere gezichtspunten bevatten om gedetailleerde 2D- en 3D-kaarten te produceren.

Op basis van deze gegevens worden hoogtemodellen of 3D-modellen gemaakt van het projectgebied. De kaarten kunnen ook worden gebruikt om informatie te verkrijgen, zoals zeer nauwkeurige afstanden of volumemetingen.

Ik kan de betreffende data die de drone genereert aanleveren waarna u met deze gegevens aan de slag kunt.